Prisikėlęs Kristus telaimina visus ir tesuteikia ramybės gyvenimo kelionėje!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-07

2023 m. balandžio 3 – 4 d. Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos 3 – 11 klasių mokiniai dalyvavo Kauno Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčioje Gavėnios rekolekcijose ,,Gavėnios kelyje”.

Kryžiaus kelias suprantamas širdimi, vidujai einant jį kartu su Jėzumi. Tai ne tik didis vidinio brendimo ir gilinimosi dokumentas, bet ir tikra vidinio dvasinio gyvenimo bei paguodos mokykla. Kryžiaus kelias – ir sąžinės tyrimo mokykla, atsivertimo, vidinio pasikeitimo ir kentėjimo kartu su su Jėzumi mokykla. Ne kaip tiesiog sentimentalus jausmas, bet kaip beldimasis į sielą, sielos budinimas, raginantis pažinti save ir būti geresniam.

Rekolekcijų metu kunigai teikė Atgailos sakramentą. Pabaigoje visi drauge iškilmingai šventėme Eucharistiją, kurioje dalyvavo gimnazijos direktorė Undinė Diana Tumavičienė ir pavaduotoja Asta Martinkienė.

Prisikėlęs Kristus trokšta, kad mes pažintume ir pamiltume Jį, o malda mus ir išmokys tikrojo meilės gyvenimo, kuriame, kupini gailestingumo, atlaidumo ir gerų darbų, keliausime per žemę Viešpaties valios vykdymo keliu į amžinojo gyvenimo Tėvynę.

Tikybos mokytojai Vida Zulonaitė ir Virginijus Štilpa