Sveikiname Respublikinio konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai” 5a klasės medalininkus ir diplomantus

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-24

Sveikiname 5-6 klasių mokinių komandas, dalyvavusias respublikiniame konkurse „1:0 vokiečių kalbos naudai” ir laimėjusius medalius bei diplomus. Sausio mėnesį Goethe’s institutas Vilniuje organizavo respublikinį konkursą 5-6 klasių mokiniams „1:0 vokiečių kalbos naudai“.

Vaikai turėjo parengti kūrybišką ir šmaikštų 2 minučių filmuką futbolo tema, kuriame privalėjo panaudoti bent 5 vokiškus žodžius. Konkurse dalyvavo 5a klasės mokiniai. Šie vaikai vokiečių kalbos mokysis tik nuo kitų metų, todėl vokiečių kalbos žodžiai ir tarimas buvo jiems naujiena. Repeticijose mokiniai pramoko vokiškai ir sužinojo įdomių dalykų apie futbolą. Nusprendėme „sužaisti“ žodžiais, kurie turi dvi reikšmes (pvz.: tunelis – anga kalne ir kamuolio varymas tarp kojų) ir pritaikyti juos savo filmuke. Mokiniams ruoštis padėjo vokiečių kalbos mokytoja E.Gustauskienė, kūno kultūros mokytojos R.Kizikaitė ir G.Butautė, filmuko montuotojas dailės mokytojas A. Augustis.

Komisiją sudarė Lietuvos futbolo federacijos ir Goethe’s instituto darbuotojai. Nekantriai laukėme rezultatų ir labai apsidžiaugėme patekę į finalą – iš 43 komandų buvo atrinktos 15, mūsų gimnazijos komanda užėmė 5 vietą (iš 43!). Finalas vyko balandžio 19 dieną Kauno futbolo manieže. Iki pietų buvo tikrinamos vokiečių kalbos ir futbolo žinios, peržiūrimi ir įvertinami komandų prisistatymai, po pietų pertraukos – treniruotė ir futbolo turnyras. Vaikai džiaugėsi gerai atlikę daug užduočių vokiečių kalba, o žaisti futbolą teko su sportiškų šeštokų komandomis. Per pertrauką visus linksmino „Šuniukų šou“. Po rungtynių visi dalyviai apdovanoti diplomais ir medaliais. Mokiniai išmoko vokiškų žodžių, sužinojo daug naujo apie futbolą ir turėjo galimybę išbandyti savo galimybes didelėje aikštėje su stipriomis komandomis.