Gegužės 31-oji – pasaulinė diena be tabako

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-06-08

Gegužės mėnesį gimnazijoje vyko pagalbos mokiniui ir visuomenės sveikatos specialisčių organizuotos prevencinės veiklos, kurių tikslas – suteikti mokiniams žinių apie rūkymo žalą ir skatinti nepradėti rūkyti.

3-4 klasių mokiniai dalyvavo akcijoje „Pūsk muilo burbulus, o ne tabako dūmus“. Išklausę paskaitos „Elektroninės cigaretės ir jų žala sveikatai“, kurioje buvo supažindinti su faktais ir mitais apie elektronines cigaretes, žalingu poveikiu jas rūkantiems ir aplinkiniams, gresiančiomis ligomis bei reklamos galia, formuojančia klaidingą supratimą apie šią rūkymo formą, renginio dalyviai aktyviai įsijungė į diskusiją bei noriai sudalyvavo organizuotoje „Kahoot“ viktorinoje, po kurios gimnazijos kieme pūtė muilo burbulus.

7c klasės mokiniai dalyvavo „Kahoot” protmūšyje, kuriame turėjo galimybę ne tik pademonstruoti savo žinias apie žalingą tabako poveikį aplinkai bei žmogaus sveikatai, bet ir sužinojo naujų faktų, atgrasančių nuo šio sveikatai žalingo įpročio.

I gimnazijos klasės mokiniai visą dieną praleido Kauno A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje su psichologėmis N. Gruodiene ir A. Benike programoje „Žalingų įpročių prevencija”.

 

Gimnazijos pagalbos vaikui specialistės ir

visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Lina Kvalitienė