Gimnazijos „Geros savijautos centro“ atidarymas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-10-20

Spalio 10 d. pasaulyje minima Psichinės sveikatos diena. Psichologės organizavo mokiniams ir mokytojams renginius, kviesdamos apsilankyti naujajame „Geros savijautos centre“.

Kiekvienas mokinys buvo kviečiamas dalyvauti orientacinėse varžybose „Surask pagalbą“. Jų metu buvo svarbu surasti savo klasės pagalbos specialistus jų darbo vietoje ir prisistatyti, kad būtų pažymėtas atvykimas. Spalio 10-11 dienomis pas gimnazijos specialistes apsilankė 670 mokinių. Gausiausiai apsilankė 2 b, 2 c, 8 a, I d klasės. Šias klases sveikiname laimėjus ir kviesime į edukaciją naujajame pojūčių kambaryje.

Spalio 12-13 dienomis Pojūčių kambaryje psichologės vykdė relaksacinius-edukacinius užsiėmimus mokytojams. Dalyviai supažindinti su 8 sensorikos sistemomis, kurioms stimuliuoti pasitelktas ir spalvų triukšmas, ir kasdieniniai skanumynai, ir balansavimo treniruoklis.

Specialistės džiaugiasi, kad į šių metų Pasaulinės psichinės sveikatos dieną tema „Psichikos sveikata – kiekvieno žmogaus teisė“ pavyko įtraukti nemažą dalį gimnazijos bendruomenės.

Parengė psichologė Monika Matonytė