Plenere „Antikos įkvėpti“ – pirmoji vieta

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-04-17

Lapkričio 14 d. Lietuvos sporto muziejuje vyko respublikinės mokinių kūrybinės edukacinės dirbtuvės „Antikos įkvėpti“, kuriose mūzų gimnazisto Augusto Čereškos darbas buvo pripažintas geriausiu.

Įvadinėje renginio dalyje muziejininkas Alvydas Žukauskas supažindino su olimpinio sporto ištakomis, pirmąja lietuvių atstovaujama olimpiada, kuri vyko 1924 metais Paryžiuje; Lietuvos sporto universiteto lektorius Saulius Kavaliauskas papasakojo apie sporto ir meno darną Stasio Krasausko kūryboje, Kauno Šv. Kazimiero progimnazijos moksleivės demonstravo skaidres „Sporto ir olimpinių vertybių paieška Kauno meno galerijose“.

Po teorinės dalies prasidėjo pleneras, kuriame dalyvavo 26 jaunieji kūrėjai iš visos Lietuvos. Moksleiviai savo darbuose stengėsi perteikti antikinio meno ir įvairių sporto šakų sąsajas, praeities ir dabarties patirtį. Kūrybinės dirbtuvės vyko istorinio muziejaus pastato skliautuotame gotikiniame rūsyje.

Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Vilniaus dailės akademijos profesorius Pranas Griušis išrinko geriausius darbus ir paskelbė nugalėtojus. Džiaugiamės, kad I vieta atiteko mūsų gimnazijos mokiniui Augustui Čereškai.

Respublikines mokinių kūrybines edukacines dirbtuves-plenerą „Antikos įkvėpti“ organizavo Kauno švietimo inovacijų centras ir Kauno Juozo Grušo meno gimnazija su dailės mokytoja eksperte Rima Keturkiene priešakyje.