Paroda – kūrybinės dirbtuvės „Druska ir pipirai“ Tarptautinei tolerancijos dienai paminėti

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-11-20

Minint Tarptautinę tolerancijos dieną, lapkričio 16 d., gimnazijoje vyko paroda – kūrybinės dirbtuvės „Druska ir pipirai”, kurios pagrindinė mintis – visi skirtingi (kaip druskinės ir pipirinės), tačiau panašūs (visų viduje – druska ir pipirai) ir reikalingi (kaip prieskoniai maiste).

Renginyje dalyvavo specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniai su švietimo pagalbos specialistais iš 16 Kauno miesto mokyklų. Parodoje buvo eksponuojama ir pristatyta Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos logopedės Dangiros Rudėnaitės – Orševski tėčio Romo Rudėno druskinių ir pipirinių kolekcija, kurią sudaro per 230 eksponatų porų iš įvairių pasaulio šalių. Dalyvius sveikino gimnazijos direktorė Undinė Diana Tumavičienė bei gimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Gintarėlis”.  

Parodoje – kūrybinėse dirbtuvėse „Druska ir pipirai” mokiniai aktyviai stiprino socialines, komunikavimo bei kūrybingumo kompetencijas: susipažino su parodos lankymo taisyklėmis,  bendraudami domėjosi ir ieškojo skirtingų eksponatų formų bei medžiagų, kūrybinių dirbtuvių metu laikydamiesi meno mokytojų pateiktų instrukcijų, patys iš druskos tešlos ir pipirų kūrė jūros dugną primenančius reljefus ir pristatė juos savo draugams.   

Parengė psichologė Ringailė Stravinskienė