Susitikimas su rašytoju Viktoru Jasaičiu

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-12-19

Lapkričio 15 d. gimnazijoje viešėjo Viktoras Jasaitis – rašytojas, komunikacijos specialistas. Tai tarsi simbolinis susitikimas, nes lapkričio 14 d. buvo minima Pasaulinė diabeto diena. Susitikime su I-IV klasių gimnazistais kūrėjas pristatė knygą ,,Priklausomas be galimybės mesti“. Autorius papasakojo knygos atsiradimo istoriją, o pagrindinio veikėjo Manto istorija nepaliko abejingų.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lina Dekerienė 

Juk jis vienuoliktokų bendraamžis. Paprastais paauglio žodžiais papasakota istorija leidžia kur kas daugiau sužinoti apie ne tokią retą, tačiau nedaug dėmesio susilaukiančią ligą – 1 tipo diabetą. Vienuoliktokui Mantui netikėtai susirgus,  tenka įgyti atsakomybės už savo sveikatą ir mokytis gyventi visiškai kitaip. Tačiau liga nesutrukdys vaikinui siekti tikslų ir svajonių. Pristatydamas pagrindinio veikėjo Manto istoriją, rašytojas kalbėjo, kad gyvenimas kur kas baisesnis negu parašyta knygoje. Šis susitikimas – tai pamoka gimnazistams apie empatiją kitokiam. 

Gimnazistai Viktorui Jasaičiui uždavė daugybę klausimų. Jiems svarbu empatija, savo ir kitų jausmų supratimas, buvimas savimi. Rašytojas paskatino pasitikėti savimi, turėti drąsos rasti ir priimti sprendimus. Be to, autorius pabrėžė, kad įtraukiantys kūriniai padeda pamėgti knygas. Mokiniai už susitikimą su rašytoju dėkoja lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai Branguolei Šimkūnienei.