Direktorės pavaduotojos paroda

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-04-05

Mūsų gimnazija atvira ne tik mokinių kūrybinei saviraiškai, bet ir darbuotojų. Kovo 8-ąją savo kūrybinių darbų parodą bibliotekoje surengė gimnazijos direktorės pavaduotoja – dailininkė, dizainerė, architektė Violeta Žaltauskaitė. Gimnazijos bendruomenę ji supažindino su savo pomėgiu siuvinėti, parodė kūrybinių darbų, atskleidė įdomių biografijos detalių.

Paroda sulaukė didelio susidomėjimo – tiek mokytojų, tiek mokinių. Apsilankiusieji turėjo galimybę pamatyti su įvairiais gyvenimo tarpsniais susijusių siuvinėjimo pavyzdžių. Tai ir pirmasis darbas, sukurtas baigus pirmąją klasę, kiti mokyklos laikų darbeliai – siuvinėtos staltiesėlės, pagalvėlių užvalkalai. Išskirtinėje vietoje padėtas tetos austas rankšluostis…

„Užaugau tetų audėjų aplinkoje. Devynios Žaltauskų giminės moterys ilgus metus dirbo audėjomis“, – apie savo kūrybinio kelio ištakas pasakojo V.Žaltauskaitė. Tetų audėjų įkvėpta pradėjo siuvinėti nuo mažų dienų, šį pomėgį palaikė ir tėvai. Vėliau studijavo Vilniaus dailės akademijoje, tapo profesionalia dailininke-architekte – siuvinėjimas liko tik laisvalaikio pomėgiu.