Bibliotekoje – dvi pavasariškos parodos

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-03-26

Artėja Velykos – gražiausia pavasario šventė, siejama su žiemos pabaiga, gamtos atbudimu. Tai taip pat labai graži bendrystės šventė, neatsiejama nuo bendrų veiklų – aplinkos tvarkymo ir puošimo, kiaušinių marginimo, kitų kūrybinių darbų. Šia proga gimnazijos bibliotekoje surengtos dvi parodos – „Margučių raštai“ ir „Paukščiai sugrįžo“.

Leidinių paroda „Margučių raštai“

Margutis – tai ne tik pavasario atgimimo, bet ir visko, kas gyva, pradžios simbolis.  Margučiai  vieni gražiausių ir trapiausių meno dirbinių, savotiška taikomosios dekoratyvinės dailės rūšis, jungianti tapybos ir grafikos elementus. Nuo seno tikėta, kad kiaušinių marginimas turi magiškos galios. Spalvomis ir raštais mūsų protėviai perteikdavo savo suvokimą apie supantį pasaulį, tikėjimus ir troškimus.

Ruošiantis gražiausiai pavasario šventei – Velykoms, biblioteka kviečia pasidomėti, kokią prasmę turi vienas ar kitas margučio ornamentas. Parodoje „Margučių raštai“ pristatomi leidiniai, kurie supažindina su senaisiais Velykų papročiais, kiaušinių marginimo tradicijomis, margučių raštų ir spalvų simbolika.

Daugiau apie margučius ir jų marginimo būdus:

Penktokų piešinių paroda „Paukščiai sugrįžo“

Bundant pavasariui vis dažniau dairomės į dangų, norėdami pamatyti pirmuosius jo pranašus paukščius. Laukuose jau pastebėti pirmieji sugrįžę vieversiai, pempės, kovai ir netgi baltieji gandrai. Daugelį šių pavasarinių paukščių galima pamatyti ir mūsų gimnazijos penktokų piešinių parodoje „Paukščiai sugrįžo“. Paroda eksponuojama gimnazijos bibliotekoje. Ją parengti padėjo dailės mokytoja Jolanta Jočienė.

Kviečiame užsukti į biblioteką ir apžiūrėti abi parodas.

 Bibliotekos inf.