Mūzų gimnazijos mokinės pasirodė prancūziškos dainos festivalyje

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-04-12

Visą kovą Kaune vyko daugybė prancūziška kultūra alsuojančių renginių. Vienas jų – tradicinis prancūziškos dainos festivalis „Chantons toujours, chantons ensemble“, kuriame pasirodė ir mūsų gimnazijos mokinės.

Festivalis-konkursas „Chantons toujours, chantons ensemble“ („Visada dainuokime, dainuokime kartu“) vyko kovo 21-ąją Kauno „Žalgirio“ arenos Amfiteatro salėje. Šiais metais renginyje prancūziškas dainas dainavo net 16 Kauno miesto ir Kauno rajono mokyklų dainorėlių.

Mūsų gimnazijai atstovavo solistės Aistė Sribikė (5b) ir Gabija Auksoraitytė (Ic) bei akompaniatorės Emilija Rudzenskaitė (5b) ir Dominyka Kairytė (IIIb). Merginos atliko prancūzų dainininkės ir aktorės Louane Emera dainas „Pardonne-moi“ ir „Donne-moi ton coeur“.   

Festivalį jau 22-ą kartą  organizavo Jurgio Dobkevičiaus progimnazija kartu su Kauno švietimo inovacijų centru ir Prancūzų institutu Lietuvoje. Gimnazijos mokines konkursui parengė prancūzų kalbos vyresnioji mokytoja Regina Pralgauskienė ir muzikos mokytoja Islanda Kaušiūtė.