Įsijungėme į projektą „Atgal į mokyklą“

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-04-12

Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija inicijuoja jau tradiciniu tapusį projektą „Atgal į mokyklą“. Šios iniciatyvos metu diplomatai, valstybės tarnautojai vyksta į Lietuvos mokyklas ir vienai dienai tampa mokytojais, galinčiais jaunajai kartai įdomiai ir smagiai papasakoti, kas yra Europos Sąjunga.

Kauno Juozo Grušo meno gimnazija taip pat prisijungė prie šio projekto.

2024 metais švenčiamas Lietuvos narystės ES ir NATO 20-metis, URM ir kitų institucijų darbuotojai supažindina mokinius ne tik su ES, bet ir su NATO aktualijomis, kuo narystė jose svarbi ir naudinga Lietuvai, koks Lietuvos indėlis. Projekto tikslas – suteikti galimybes mokiniams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES.

2024-04-11 gimnazijoje viešėjo Lietuvos Respublikos URM ambasadorė ypatingiems pavedimams Neringa Majauskaitė. Ambasadorė susitiko su gimnazistais, kalbėjo apie projekto tikslų galimybes. Mokiniai domėjosi europinėmis temomis. Ambasadorė skatino gimnazistus būti aktyviais piliečiais, tikinčiais savo galimybėmis keisti pasaulį.