Konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“ – puikūs moksleivių pasiekimai

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-04-17

Gimnazijos moksleivių darbas „Ežerų pasaka „Pramogos Aukštaitijoje“, pristatytas konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“, užėmė I vietą „Projektų“ kategorijoje, o taip pat pripažintas „Publikos mylimiausiu“. Sveikiname visus, prisidėjusius prie šio darbo sėkmės!

Projektu „Ežerų pasaka „Pramogos Aukštaitijoje“ buvo siekiama ištirti penkių saugomų ežerų, esančių Aukštaitijos nacionaliniame parke (Ignalinos r.), vandens chemines savybes, įvertinti jo cheminį užterštumą. Remiantis tyrimų rezultatais ir GIS technologijomis buvo sukurtas interaktyvus žemėlapių pasakojimas – ežerų pasaka apie 5 Aukštaitijos ežerus.

Žemėlapių pasakojimą kūrė gimnazijos tyrimų ir keliautojų būrelio „Everestas“ nariai ir vadovai: moksleiviai – Elzė Girdauskaitė (7d kl.), Dovydas Tadaravičius (7d kl.), Augustė Tautvydaitė (7d kl.), Rugilė Vitkutė (7 d kl.), Deividas Anušauskas (8b kl.), Aurimas Tumasonis (8b kl.), Ugnė Makūnaitė (8a kl.), biologijos mokytojas Ignas Stanislavičius ir geografijos mokytoja Indrė Adomaitienė. Darbo nuoroda: https://arcg.is/19faay0

Moksleiviams skirtas konkursas „Mano žemėlapis Lietuvai“ organizuojamas jau devynerius metus. Konkurso tikslas – puoselėti moksleivių kūrybiškumą, skatinti gimtosios vietos, krašto, pasaulio pažinimą ir tyrinėjimą, pasitelkiant GIS technologijas kurti interaktyvius teminius žemėlapių pasakojimus ir kt.