Netradicinis šeštadienis!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-05-03

Balandžio 27 d. (šeštadienį) gimnazijoje vyko antroji netradicinio ugdymo diena. Šį kartą gausus 5–8 klasių mokin būrys dalyvavo Menų dirbtuvėse, o I–IV klasių gimnazistai – integruotoje istorijos, dailės ir fizinio ugdymo pamokoje – sveikuoliškame žygyje. 

Dailės ir technologijų mokytojai  su 5 klasių mokiniais vykdė meninę akciją ir sukūrė grupinę tapybos kolekciją „Dangus/oras/miškas/pieva/upė/jūra/požemis“, kurią išeksponavo gimnazijos antrojo aukšto koridoriuje. 6-okai kartu su auklėtojomis ir menų mokytojais aplankė M. K. Čiurlionio muziejaus ekspozicijas. Trys muziejaus gidės mokiniams vedė edukacinius užsiėmimus „Senoji Lietuvos dailė“, „M. K. Čiurlionio palikimas“ ir „Dailininko A. Samuolio kūryba“, kūrė portretus ir autoportretus. 6d klasė dar dalyvavo ir „Ąžuolyno“ bibliotekos akcijoje „Aklas pasimatymas su knyga“ ir padovanojo knygų skaitytojams.

 7-ųjų klasių mokiniai susipažino su menininkės Almyros Weigel (Lietuva–Vokietija) 30 metų kūryba parodoje „Ar esu, kas esu?“ Kauno paveikslų galerijoje. 7a klasė vykdė fotoplenerą atsinaujinusiame Kauno zoologijos sode. 

 Galerija „Meno parkas“ svetingai duris atvėrė mūsų gimnazijos 8-okams: mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Viduramžių Kaunas“, lankė šiuolaikinio meno parodas, fiksavo modernistinio Kauno pastatus. 7c ir 8a klasių mokiniai gilino geografijos, istorijos, užsienio kalbų, menų bei bendrąsias kompetencijas kelionėje Talinas–Stokholmas. 

Įdomiai ir sveikuoliškai laiką tą dieną leido I–IV klasių gimnazistai. Pasinaudodami #Walk 15 programėle, nueidami 10 tūkst. žingsnių, mokiniai apžiūrėjo 36 lankytinus Kauno miesto objektus. Tai ir kiemas – meno galerija, ir UNESCO paveldo pastatai, ir Kauno pilis, ir daugelis kitų objektų. Aktyviausi šiame žygyje buvo Ib klasės mokiniai. 

Grįžę į gimnaziją pirmadienį netradicinės dienos dalyviai dar ilgai dalijosi įspūdžiais, aptarinėjo vaizdo stende demonstruojamas veiklų nuotraukas ir eksponuojamus penktokų meninės akcijos kūrinėlius. 

 Informaciją pateikė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilija Demjanova