Drauge švenčiame 120 spaudos atgavimo metų

Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-05-08

Šiandien, gegužės 7-ąją, minime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Šiemet ši diena ypatinga tuo, kad sueina jau 120 metų, kai buvo panaikintas lietuviškos spaudos ir lotyniškų rašmenų draudimas. Šia proga gimnazijoje organizuojami įvairūs renginiai ir akcijos.

  • Gegužės 7 d. bibliotekoje vyko netradicinė pamoka, kurią penktokams vedė lietuvių kalbos mokytoja Lina Dekerienė. Mokiniai prisiminė spaudos draudimo laikus, diskutavo apie knygnešystės reikšmę, skaitymo svarbą, o taip pat skaitė savo pačių sukurtas istorijas Ievos Babilaitės iliustruotai bežodei knygai „(Ne)vienas“.
    Gimnazijos mokiniai ir mokytojai prisijungė prie visuotinės skaitymo akcijos „Lietuva skaito“ ir skyrė laiko paskaityti savo malonumui.
  • Mokytojų kambaryje visą mėnesį vyks geros nuotaikos ir bendrystės iniciatyva „Poezija – vitaminai gerai dienai“: bus dalijamasi įkvepiančiais poezijos posmais…
  • Gegužės 10 d. vyks susitikimas su esė knygos „Gelmių šviesa“ autoriais – rašytoja, poezijos terapeute prof. dr. Jūrate Sučylaite ir menininku, šios knygos iliustratoriumi Romu Klimavičiumi. Susitikimo tema – „Nuo teksto iki iliustracijos“.
  • Gegužės 15 d. – susitikimas su istoriku, publicistu ir trilerių rašytoju Bernardu Gailiumi. Susitikimo tema – „Kaip gimsta šnipų romanai?“ (susitikimą dovanoja akcijos „Lietuva skaito“ organizatoriai).